.stl file uploaded does not appear as a "volume"

Hi,

my .stl file is not considered a volume in the “volume” module and neither in the “landmark registration” module.
Why? Is there a way to solve this problem?

Pictures are following to explain better my problem:

I uploaded a DICOM data and a .stl file:
1

2
(if a select ‘volume’ instead of ‘model’ in description, it doesn’t show the volume)

The red volume is the dicom data and the grey one is the .stl data:
3

In ‘volumes’ module, the stl volume does not appear (’‘unnamed series’ is the dicom data).
4

Thanks for your help,
Best regards,

Davide

Hi Davide -

What you would need to do is import the STL as a

image

Then select it in the Segmentations module:

image

Then export to a labelmap:

image

From there you can use the labelmap with LandmarkRegistration.

HTH,
Steve

Hi Steve,

thank you for your answers, but I have a problem: I can’t import my STL as “segmentation”.

IMG_20180608_085747

How is It possible?

Thanks,
Cheers,

Davide

To convert your stl to a segmentation, you need to use the segmentation module import/export

Mail](https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986) for Windows 10

Hi,

I can export the labelmap as the suggestion from Steve’s.
However, I got a problem which it does not show any image as figure below this.
Capture

Hi,

That my faults. It already appeared.
But, I still cannot use the pre-structure function.
I desire to segment each part of the tooth.
Capture1

It should not be necessary to use the legacy Editor module anymore. It is replaced by the Segment editor module.

See follow-up in this topic: Why I cannot Per-Structure Volume