Landmark Registration Module


#1

Good morning developers,

First of all, I wanted to thank you for all the great work you are doing on 3D Slicer and the support you provide.

I recently tried to move all of my team works from Slicer 4.8 to the new stable 4.10. I can see the huge improvements, especially from a development point of view, but unluckily there is a bug that is a dealbreaker for me.

As reported here and here, neither in the stable and in the nightly version the Landmark Registration module works. In particular, it is pretty much impossible to drag the inserted landmarks on the images.

As some of our pipelines involve an extensive use of that module I am stuck on using the ancient 4.8 version until it is fixed.

I understand the problem is a compatibility issue between VTK and Qt and I don’t know if the fix is in your control or in the hand of the VTK team. But since it has been a month since the last communication I wanted to ask:

Do you have any plan for a fix?
Could you estimate how long we will have to wait for it?
Do you any workaround to make it usable?

Thank You,
AD


(Jean Christophe Fillion Robin) #2

I wanted to thank you for all the great work you are doing on 3D Slicer and the support you provide.

Thanks for the kind words :+1:

pretty much impossible to drag the inserted landmarks on the images
[…] compatibility issue between VTK and Qt
[…] don’t know if the fix is in your control
Do you have any plan for a fix?

I confirm we want to fix it.

Could you estimate how long we will have to wait for it?

Conservatively, I would say January

Do you any workaround to make it usable?

Beside of using Slicer 4.8.1, not yet.